Το Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου

Πάνω από την πόλη και ακριβώς κάτω από την κορυφή του βουνού είναι το μοναστήρι του  Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Σκύρου. Αρχικά κατασκευάστηκε το 960 και ανακαινίστηκε το 1600, το μοναστήρι είναι σήμερα κλειστό για τους επισκέπτες λόγω των ζημιών από το σεισμό. Η εκκλησία του μοναστηριού είναι διακοσμημένη με εικόνες, τοιχογραφίες και σπάνια ξύλινα γλυπτά.

Πάνω από το μοναστήρι βρίσκονται τα ερείπια του παλαιού κάστρου, ναοί και μικρές εκκλησίες. Και αυτό κλειστό  δυστυχώς, λόγω ζημιών από το σεισμό. Η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί για να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές εδώ και ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν και αυτήν την πιο ενδιαφέρουσα περιοχή.

Διάσπαρτες σε ολόκληρο το νησί είναι πάνω από 300 εκκλησίες πολλές από τις οποίες διαθέτουν σπάνιες Βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ίσως είναι ο Άγιος Ιωάννης κοντά στο νέο φράγμα και πάνω από αυτό είναι το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, η Κύρα Παναγιά κοντά στην Ατσίτσα, η πετρο-λαξευμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πουριά και οι Πέντε Μάρτυρες κοντά στην πλάτεία Μπρουκ στο Χωριό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ  |  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  |  Γενικές Πληροφορίες |   Flight Travel Guide

DMC Firewall is a Joomla Security extension!